Vierenvijftig landen vormen het continent Afrika. Het is het op één na grootste van alle continenten met een bevolking van meer dan 1,3 miljard mensen, oftewel 16,4% van de wereldbevolking en het Afrikaanse continent is enorm……

Afrika heeft de jongste bevolking van alle continenten met de mediane leeftijd van 19,7 jaar, met de wereldwijde mediane leeftijd van 30,4 jaar (Economische Commissie voor Afrika van de Verenigde Naties).

Miljoenen en miljoenen Afrikaanse kinderen zullen nooit een voet in een klaslokaal zetten en miljoenen meer zullen nooit verder gaan dan de norm van de basisschool/middenschool.

Het probleem van Afrika is dat er ook problemen zijn; te veel crises; te veel rampen… om er een paar te identificeren… wijdverspreide armoede, honger, analfabetisme, malaria, aids, onderwijs, vervuild drinkwater, gebrek aan ziekenhuizen, chronische werkloosheid, anemische elektrificatie van het platteland, tribalisme,

Build African Schools activities and investments in Africa are 100% focused on the one single key activity that will help more effectively contribute to resolve these many problems…. and that focus is on….. Onderwijs.

Het uiteindelijke doel van het onderwijs is om kinderen uit te rusten met de rekenvaardigheid, geletterdheid en bredere vaardigheden die ze nodig hebben om hun potentieel te realiseren……

en dat hun landen banen, innovatie en economische groei moeten genereren.

Afrikaanse steden, gemeenschappen en dorpen, met toegang tot scholen en opgeleide leraren, zullen de grootste invloed hebben op het oplossen van de toekomst van Afrika.

Tot nu toe bezoeken we dagelijks meer dan 6.000 studenten aan de achttien middelbare/hoge scholen en twee basisscholen/ middelbare scholen die we hebben gebouwd.

Build African Schools heeft een eigen bouwcoöperatie opgericht in Nairobi, Kenia. De bouwcoöperatie is volledig in handen van Afrikaanse vakmensen.

Het bouwen van een school duurt doorgaans zestig dagen en kost 78.000 dollar.

Build African Schools heeft een aantal korte video’s geproduceerd die verschillende aspecten van het Afrikaanse gemeenschapsleven laten zien. Deze video’s worden gebruikt voor fondsenwerving in de VS en Europa.

Slechts 6% van de kinderen in Afrika ten zuiden van de Sahara schrijft zich in voor een of andere vorm van tertiair onderwijs, in vergelijking met een kind in een OESO-land* dat 80% kans maakt. (UNESCO) (*Organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling)

Landen als Burundi en Ethiopië zullen naar verwachting in het jaar 2100 universeel basisonderwijs hebben genoten. Andere landen zoals Zuid-Afrika zullen dit bereiken tegen 2030; Kenia tegen 2065; Tanzania tegen 2080 en Oeganda tegen 2090. (UNESCO)

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *