Dit zijn de beste tips voor als je een snelle en goede scriptie wilt schrijven!

Het schrijven van een scriptie is voor veel mensen niet hun favoriete bezigheid, maar het zal toch moeten gebeuren als je je diploma wilt behalen. Als je het met mensen over scripties hebt komen waarschijnlijk al snel de horrorverhalen naar voren over mensen die jaren nodig hadden om hun scriptie te halen. Om ervoor te zorgen dat jij jouw scriptie snel en succesvol afrondt, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Houd vanaf de start een literatuurlijst bij

Het bijhouden van een literatuurlijst zien veel mensen als een vreselijke bezigheid, maar het is zo belangrijk! Het kost je namelijk echt enorm veel tijd als jij in juni nog op zoek moet naar welke bronnen je in januari gebruikt hebt voor dat ene hoofdstuk. Wees dus niet koppig maar houdt gelijk je literatuurlijst bij!

Maak een uitgebreide planning

Het is vaak het aller lastigst om ergens te beginnen, vooral na een tijdje zul je er achter komen dat dat niet werkt. Het verschilt vaak ook of je helemaal vrij bent in deze planning of dat je tussentijdse deadlines krijgt van de school dat je bijvoorbeeld in week X twee hoofdstukken af moet hebben. Dat maakt het maken van een planning al wel een stukje gemakkelijker, omdat je richtlijnen hebt. Ook als je die handvatten niet krijgt vanuit je onderwijsinstelling is het slim om een uitgebreide planning te maken. Zo zorg je ervoor dat je niet te veel tijd aan een bepaald onderwerp besteed en heb je deadlines voor jezelf gesteld. 

Schrijf je scriptie in Google Docs

De nachtmerrie voor iedereen die een scriptie moet schrijven is toch wel de zin ‘MIJN SCRIPTIE IS WEG!’. Door in Google Docs te werken weet je zeker dat jij niet degene zult zijn die dat ooit roept. Het programma slaat je document ook nog eens zelf op. Een ander voordeel is dat je je document waar en wanneer je wilt kunt openen!

Zoek scriptiebegeleiding

Als jij moeite hebt met het schrijven van je scriptie, overweeg dan eens om op zoek te gaan naar een coach. Zo iemand kan jou helpen met het gemotiveerd blijven, doelen voor ogen houden en biedt een goed perspectief. Bij Topscriptie bieden ze de beste scriptiebegeleiding, neem vooral eens een kijkje op hun website en zie wat ze voor jou kunnen betekenen!

adminvlucht

Related Posts

Let’s go digital: hoe speel je in op digitalisering als school?

MyMepal; voor ieders wat wil

10 uitspraken van docenten en leerlingen

10 uitspraken van docenten en leerlingen

12 types leerkrachten waar je vroeger sowieso les van kreeg

12 types leerkrachten waar je vroeger sowieso les van kreeg

No Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *