De 11 beste schooltips: om betere cijfers te halen

De 11 beste schooltips: om betere cijfers te halen

Sommige kinderen moeten veel meer werk stoppen in het leren om betere cijfers te halen. Tenminste, dit is wat je altijd te horen krijgt. Maar alleen meer tijd stoppen in het leren is niet genoeg. Om voortaan wel hoge cijfers te kunnen halen, is het verstandig is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben namelijk de belangrijkste schooltips voor jou op een rijtje gezet. Dankzij deze schooltips ben jij minder tijd kwijt op school en kun je tegelijk hogere cijfers halen!

 1. Motiveer jezelf tijdens het leren
  Als je niet tevreden bent met je cijfers, wees dan niet verdrietig. Probeer in plaats daarvan aan zelfmotivatie te doen. Geloof in jezelf en moedig jezelf aan om gefocust te blijven op je schoolwerk. Kies een doel of een reeks doelen en gebruik dat als motivatie.
 2. Luister en neem actief deel aan de les
  Van alle schooltips kan dit de meest lastige zijn, vooral als je een verlegen persoon bent. Echter is een actieve deelname aan de les superbelangrijk. Hiermee zal je jouw leraren laten zien dat je echt om hun onderwerp geeft en dat je bereid bent om te werken aan betere cijfers.
 3. Maak aantekeningen tijdens de les
  Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke informatie mist. Aantekeningen maken is een belangrijke vaardigheid die zich ook op je latere opleiding kan vertalen naar betere cijfers. Bij het maken van aantekeningen is het erg belangrijk om niet alles letterlijk op te schrijven, maar om het samen te vatten in steekwoorden.
 4. Aarzel niet om hulp te vragen
  Als je problemen hebt met bepaalde vakken, kun je na de les altijd je leraar of medeleerlingen om hulp vragen. Een andere optie is om je ouders te vragen of ze zich een bijlesdocent voor je kunnen veroorloven.
 5. Blijf gefocust tijdens je huiswerk
  Zoek een rustige werkplek om je huiswerk te maken in een omgeving zonder afleiding. Schuif je telefoon aan de kant of zet in ieder geval alle waarschuwingsgeluiden uit, zodat je niet wordt afgeleid. Je kunt ook apps gebruiken die een telefoon voor een bepaalde tijd vergrendelen.
 6. Neem een pauze van 15 minuten na elke 45 minuten studeren.
  Het nemen van rust tijdens het leren is echt ontzettend belangrijk. Rust nemen zorgt er namelijk voor dat je de kennis die je op hebt gedaan beter zal kunnen onthouden. Loop wat rond in huis, haal wat frisse lucht, bedenk hoe je betere cijfers kunt halen, of haal een lekkere snack om als tussendoortje te eten.
 7. Overweeg om samen met je vrienden te studeren
  Soms kan groepsstudie de leden van de groep helpen om elkaar te motiveren en productiever te zijn. Als zo’n stijl van studeren bij je past, dan kun je zulke groepen organiseren of lid worden van een groep die al bestaat. Je kunt samenkomen om na de lessen of in het weekend te studeren.
 8. Houd je bureau netjes
  Gebruik één notitieboekje per vak en leg je bureau vol met papieren en pennen. Probeer je bureau regelmatig op te ruimen. Dit helpt enorm bij het beperken van de afleiding. Wanneer je namelijk een opgeruimd bureau hebt, zal je niet meer zo snel last hebben van spullen die om je heen liggen.
 9. Gebruik een planner om jouw tijd in te plannen
  Het plannen van je tijd is erg handig als je zo goed mogelijk wilt leren. Het kan zowel een papieren planner als een mobiele app zijn. Wij raden je aan om altijd een papieren agenda te gebruiken, zodat je telefoon je niet afleidt als je de planner open hebt liggen.
 10. Ontwikkel een studieschema
  Als je je voorbereidt op een toets of een ander soort examen is het verstandig om al je werk op te splitsen in kleine stukjes en het werk toe te wijzen aan een bepaalde tijdsperiode. Om stress te voorkomen moet je niet wachten tot de laatste avond voor je toets.
 11. Zorg voor genoeg slaap
  Het opstellen van een regelmatig slaapschema is superbelangrijk als het gaat om studeren en leren hoe je goede cijfers kunt halen op school. Probeer op dezelfde tijden wakker te worden en naar bed te gaan. Het belangrijkste is om iedere nacht minimaal 8 uur te slapen.

Als het goed is, kun je met deze schooltips zelf ook aan de slag. Het zal even duren voordat je echt resultaten zult zien, maar door deze tips te volgen is de kans aanzienlijk groter dat jij voortaan wel hogere cijfers kunt halen.

adminvlucht

Related Posts

Let’s go digital: hoe speel je in op digitalisering als school?

MyMepal; voor ieders wat wil

Dit zijn de beste tips voor als je een snelle en goede scriptie wilt schrijven!

10 uitspraken van docenten en leerlingen

10 uitspraken van docenten en leerlingen

1 Comment

Reacties zijn gesloten.