Bouw een school
Wij zijn van mening dat geen enkel kind gedwongen mag worden om buiten te studeren, of in een gevaarlijke omgeving. Met toegang tot goed onderwijs kunnen kinderen aan de armoede ontsnappen.

Hoe we scholen ondersteunen
In heel landelijk Afrika moeten veel kinderen kiezen tussen onderwijs en veiligheid. Zonder klaslokalen worden ze gedwongen om onder de bomen te studeren, in alle weersomstandigheden. Ze worden blootgesteld aan de elementen, worden afgeleid en zijn niet in staat om te leren. Voor degenen die wel onderdak hebben, is het vaak onstabiel, met gaten in het plafond die de regen binnenlaten, waardoor kinderen koud en nat achterblijven en hun werk verpest wordt.

In Afrika ten zuiden van de Sahara zijn 35 miljoen kinderen in de basisschoolleeftijd niet meer naar school gegaan.*
We bouwen veilige en beveiligde klaslokalen, zodat kinderen zich kunnen concentreren op hun leerproces en hun toekomst.

Brenda’s verhaal

Brenda komt uit Oeganda. Ze werd gedwongen te studeren in een onveilig klaslokaal met gaten in het dak.

“We zouden onder de bomen studeren of in onveilige klaslokalen. Omdat mijn school bijna geen bureaus had, konden velen van ons zich niet concentreren in de klas.”

Brenda en haar klasgenoten werden blootgesteld aan de elementen.

Intense zon, of hevige regen, zou de lessen verstoren en het onmogelijk maken voor kinderen om te leren.

Build Africa heeft een klaslokaalblok gebouwd met kantoren, personeelskamers, een winkel en een bibliotheek, zodat kinderen in een veilige en productieve omgeving kunnen leren.

Welkom op de Kaleu Primary School in Oeganda. Zo zag de school eruit bij ons eerste bezoek in 2010.

Een van de studenten zei: “Leerlingen werden tijdens de lesuren blootgesteld aan te veel zonneschijn, omdat ze onder bomen en semi-permanente grasmatten werden gehouden. Er waren geen bureaus. Er werden teveel lessen ontweken vanwege de slechte staat waarin de school zich bevond.

Nu heeft de school zeven klaslokalen, een keuken, latrines, boeken en bureaus en een speelplaats, zodat de kinderen gelukkig en gezond kunnen blijven terwijl ze leren.

Categorieën: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *